Over de praktijk

Tandprothetische praktijk Dental Design is al sinds de jaren ’90 gespecialiseerd in het aanmeten, aanpassen en herstellen van kunstgebitten. Wij maken deze protheses volledig in eigen beheer in onze praktijk in Utrecht (Lunetten).

De laatste jaren wordt er door middel van de laatste technieken (scannen i.p.v. happen) alles aan gedaan om het gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven. Wij adviseren u dan ook welk gebit het beste bij u past. Een kunstgebit is ten slotte altijd maatwerk met de individuele wensen van de klant voorop gesteld. Juist die afstemming is uiterst belangrijk.

Wij hebben een jarenlange en uiterst goede relatie opgebouwd met diverse implantologen, kaakchirurgen, collega tandprothetici, mondhygiënisten en natuurlijk tandartsen. Dat zijn collega´s die tijdens het traject van eigen tanden naar een prothese nodig kunnen zijn. We werken nauw samen met de besten in onze regio.

Daarom kunnen wij u volledig van dienst zijn, ongeacht de behandeling. Stap eens vrijblijvend binnen, bel ons even of gebruik ons contactformulier om contact op te nemen.

De tandprotheticus, specialist voor uw prothese
Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van b.v. een tandarts voor nodig is. Op verwijzing / samenwerking met een tandarts of implantoloog vervaardigen wij geheel zelfstandig ook partiële / frameprotheses en overkappingprotheses op wortels of implantaten.

Een tandprotheticus is niet het zelfde als een tandtechnicus.Het verschil is dat alleen een tandprotheticus gediplomeerd is om patiënten te behandelen.

Hoe lang duurt het voordat ik een nieuwe prothese heb?
Vanaf het eerste bezoek tot plaatsen werken wij zelfstandig aan uw prothese. Hierbij bespreken wij met u, uw persoonlijke wensen. In totaal bestaat de behandeling uit vier afspraken en een controle.

1e Scan huidige prothese,  2e Definitieve afdruk en beet bepalen, 3e Passen in was, 4e Plaatsen nieuwe prothese.

  1. Tijdens het eerste bezoek wordt een medische anamnese afgenomen (dan kijken we hoe het met uw (mond)gezondheid is en ook de prothetische status wordt beoordeeld) en we maken een scan van het huidige gebit, waardoor u niet hoeft te happen zoals dat voorheen ging.
  2. Van de scan die wij maken tijdens de eerste afspraak printen wij afdruklepels, welke wij kunnen gebruiken om zowel de afdrukken als beet in 1 zitting te doen.
  3. U krijgt de prothese ter beoordeling te zien. Deze is in was zodat er nog veranderingen mogelijk zijn. Maak van deze mogelijkheid gebruik, nu kunnen er nog gemakkelijk veranderingen worden aangebracht.
  4. De prothese wordt na uw goedkeuring verder afgewerkt en vervolgens geplaatst.
  5. Twee weken na plaatsing controleren wij de mond op eventuele pijnplekken en of er ongemakken zijn bij het eten.

De kosten van een prothese zal veelal door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Wij kunnen u hierover nader informeren. Bij implantaat gedragen protheses is de procedure iets anders. Dit zal echter met u besproken worden wanneer er implantaten zullen worden geplaatst of als deze al aanwezig zijn.


Neem u a.u.b. contact op met ons als….:

  • er pijnklachten zijn;
  • uw prothese los zit;
  • uw gezicht veranderd is;
  • uw prothese regelmatig breekt;
  • etc.

Herkent u een van deze bovenstaande problemen, maak dan een afspraak met onze praktijk. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit. Nazorg en garantie zijn voor ons een vanzelfsprekende zaak. Wij geven sowieso op geleverd werk één jaar garantie (dit geld niet voor gedeeltelijke plaatjes, wel voor frames!) en eventuele problemen achteraf (bijv. pijnplekken) lossen wij kosteloos voor u op.

Reparaties en aanpassingen (rebasing) van de volledige prothese zijn bij ons in bekwame handen. Dit zijn meestal handelingen die vergoed worden door het basispakket van uw verzekeraar.

Wij zijn aangesloten bij de overkoepelende Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Voor u een extra zekerheid aangezien deze organisatie een geschillencommissie kent (zie www.ont.nl).